Ce idei ai atunci când vrei să mănânci ceva dulce, dar și sănătos? Nimic? Nici acum? Bine, hai că începem noi cu prima idee. Încearcă batoanele cu afinele BIO MerryBerry și ovăz și o să împaci și pofta și sănătatea.
Ingrediente
Bază:
150 g făină de ovăz
50 g fulgi de ovăz
30 g făină migdale
100 g unt
Sare
80 g zahăr brun/ cocos
1 lgt scorțișoară
un praf sare
½ lgt bicarbonat de sodiu
Umplutură:
200 gr afine proaspete
2-3 lg sirop arțar/ agave
1 lg amidon alimentar
2-3 lg apă
Mod de preparare
Într-un vas se amestecă făina de ovăz, sarea, fulgii de ovăz, făina de migdale, bicarbonatul, zahărul, scorțișoara.
Se adaugă unt topit și se amestecă până rezultă o compoziție fărămicioasă. Se pune la rece până la utilizare.
Într-un vas, se pun afinele spălate, siropul de arțar, amidonul dizolvat în puțină apă. Se pune la fiert și se lasă până se formează un sos.
Se pregătește o formă termorezistentă de 18 x 18 cm. Se pune ¾ din compoziția de ovăz, se nivelează și se presează. Se adaugă sosul de afine și se presară restul de aluat.
Se coace în cuptorul preîncalzit, la 170 grade C, timp de 30-35 minute, până se rumenește.
Se scoate și se lasă la temperat. Se portionează rece, de la frigider.