Te binedispun deserturile noastre cu afine BIO, nu? Știm că da, mai ales dacă e vorba despre budinca de clătite cu afine bio MerryBerry și nuci pecan. Dacă nu le-ai încercat pe restul, pe asta n-ai cum să o ratezi.
Ingrediente
Clătite:
225 g făină
Sare
2 lg zahăr
50 g nuci pecan
½ lgta bicarbonat de sodiu
250 ml lapte
80 ml smântână lichida
1 ou
Sos smântână:
100 gr zahăr
4 ouă
sare
150 ml smântână lichidă
Scorțișoară
150 gr afine proaspete
Sos pentru servit:
80 ml iaurt natur
2 lg miere
Coaja lămâie
Unt/ ulei
Mod de preparare
Nucile pecan se toacă grosier.
Într-un vas, se pun faina, zahărul, bicarbonatul, sarea și nucile tocate, apoi se amestecă ușor cu un tel. Separat, se amestecă oul cu smântână, laptele, apoi se toarnă compoziția peste cea lichidă și se omogenizează.
Se pregătește o tigaie unsă cu ulei sau unt, se coc clătite micuțe, apoi se scot pe un grătar de bucătărie.
Se pregătește o formă de copt (preferabil din ceramic termorezistentă) dreptunghiulară (20 x 15 cm), se unge cu unt.
Clătitele răcite se taie în jumătăți, apoi se așază în rând în tava de copt.
Separat, cele 4 ouă se amestecă energic, se adaugă zahărul, sarea, smântână lichidă, scorțișoară și coaja de lămâie. Compoziția rezultată se toarnă ușor peste stratul de clătite.
Se presară afinele, strecurând și printre clătite, apoi tava se pune la rece minim 4 ore sau peste noapte.
A doua zi, se coace compoziția în cuptor, la 170 grade C, coacere cu ventilație, timp de 35-40 minute, până se rumenește frumos.
Se scoate și se lasă puțin la temperat.
Iaurtul se amestecă cu mierea, coaja de lămâie, apoi sosul rezultat se toarnă ușor peste budinca de clătite.
Se garnisește cu nuci tocate și afine proaspete, coaja de lămâie și scorțișoară.