Știi că alegem mereu cele mai delicioase rețete pe care să le poți face cu afinele noastre BIO, nu? Azi am încercat checul cu ciocolată și afine pe care sigur îl vei adăuga pe lista ta de deserturi preferate.
Ingrediente
225 g făină
180 g zahăr
sare
1 lg praf copt
40 g cacao
150 g afine proaspete
80 ml ulei de floarea soarelui
250 ml apă (la temperature camerei)
1 lg oțet
200 g ciocolată de post
50 ml lapte migdale
Mod de preparare
Spală și usucă afinele, apoi tăvălește-le prin puțină cacao.
Într-un vas amestecă făina, cacaua, zahărul, sarea și praful de copt.
Adaugă uleiul și oțetul și încorporează-le. Adaugă apa și omogenizează.
Adaugă afinele și amestecă ușor cu o spatulă.
Toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară prevăzută cu hârtie de copt.
Coace checul timp de 50 minute, la 180 grade C, coacere sus-jos.
După coacere, lasă checul la temperat în tavă, apoi scoate-l pe un grătar de bucătărie.
Topește ciocolata în puțin lapte de migdale, apoi omogenizează și glazurează checul.