Gogosile la cuptor cu afine BIO și glazură de lămâie își vor câștiga locul în topul deserturilor tale preferate, fiind un preparat pe cât de ușor de făcut, pe atât de delicios.
Ingrediente
150 gr faina de grau
80 gr zahar
30 gr unt
200 ml lapte batut/ iaurt de baut
Vanilie (pastai, extract)
1 ou de gaina
sare
½ lgta bicarbonat sodiu
100 gr afine
Glazura:
50 gr zahar pudra
2 lg zeama de lamaie
Mod de preparare
Se pregatesc formele de copt gogosi si se porneste cuptorul la 170 grade C.
Intr-un vas, se cerne faina, se adauga un praf de sare, zaharul si bicarbonatul de sodiu. Se adauga untul rece taiat cuburi foarte mici si se framanta usor cu mana cat sa se obtina un aluat nisipos.
Separat, se amesteca oul cu laptele batut, se adauga vanilia. Compozitia se toarna peste cea de faina si se omogenizeaza.
Aluatul obtinut trebuie sa fie ca o smantana mai groasa. Se pune cu ajutorul unui lingurite in formele de copt, se preseaza cate 2-3 afine in fiecare portie.
Gogosile se coc la 170 grade C, coacere cu ventilatie sus-jos, timp de 15-17 minute. Cand devin pufoase si rumene, se scot din cuptor. Se lasa putin la temperat, apoi se scot pe un gratar de bucatarie.
Se pregateste glazura din zaharul pudra si zeama de lamaie, amestecand energic pana se obtine consistenta dorita, apoi se glazureaza gogosile.