Înghețată, sau cheesecake? De ce nu ambele? Pentru că mereu te-ai gândit să le faci separat. Ei bine, uite acum ai șansa să le combini într-un desert răcoritor împreună cu afinele noastre BIO 100% românești.
Ingrediente
250 g cremă de brânză
400 ml smântână pentru frișcă
100 ml lapte
100 g zahăr pudră
Esență de vanilie
200 g afine
75 g zahăr
1 linguriță amidon
Coajă de lămâie
100 g biscuiți cu unt de bună calitate
Mod de preparare
Pune afinele amestecate cu zahăr și coajă rasă de lămâie la fiert într-o crăticioară și lasă să fiarbă până se topește zaharul și afinele se înmoaie puțin și își lasă zeama.
Diluează în puțină apă o linguriță de amidon.
Pune peste afine şi omogenizează. Mai lasă să fiarbă puțin, până capătă consistență. Dă deoparte și lasă la răcit.
Pentru înghețată, pune crema de brânză și zahărul pudră într-un bol și adaugă laptele, amestecând până la omogenizare.
Adaugă apoi smântâna pentru frișcă și esență de vanilie după gust.
Crema răcită foarte bine se toarnă în vasul mașinii de înghețată care în prealabil a fost ținut la congelator timp de minimum 12 ore. Se procesează până compoziția capătă consistență. în cazul în care nu dispuneți de o mașină de înghețată, folosiți doar jumătate din cantitatea de smântână pentru frișcă pentru crema de bază. Restul de smântână pentru frișcă se mixează până începe să capete consistență pufoasă (nu e necesar să fie fermă), apoi se încorporează în compoziția de cremă de brânză.
Într-o caserolă pune biscuiții sfărâmați în strat uniform.
Pune jumătate din cantitatea de înghețată, acoperă cu jumătate din cantitatea de sos de afine.
Repetă operațiunea, iar la sfârșit presară câțiva biscuiți sfărâmați.
Acoperă caserola cu un capac și dă la congelator până se congelează complet.