Black Friday MerryBerry

Tort cu afine

Rețete cu afine

Tort cu afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 3
  • Durata gatire Pregătire 40 min

Descriere

Tortul cu afine BIO MerryBerry e tot ce îți poți dori atunci când vrei un desert care e la fel de delicious pe cât arată.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 g unt
  • 140 g iaurt
  • 350 g faina
  • 1 praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • 700 g afine
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • Coaja de lamaie
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • Esenta de vanilie

Mod de preparare

Blat:
  • Mixeaza untul cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos si nu se mai simt cristale de zahar. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga apoi uleiul si iaurtul si mixeaza pana la omogenizare. La sfarsit, incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
  • Imparte compozitia in 2 tavi de 18 cm diametru tapetate cu hartie de copt. Da la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru cca 35-40 minute, pana blaturile trec proba cu scobitoarea. Scoate pe un gratar si lasa la racit.
Sos de afine:
  • Pune afinele intr-o cratita si amesteca-le cu zahar, coaja de lamaie si amidon. Pune la fiert la foc mediu pana sosul clocoteste si sosul incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Sosul se poate face cu cateva zile inainte si se pastreaza acoperit la frigider. Inainte de folosire se aduce la temperatura camerei
Crema cu afine:
  • Mixeaza untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine cremos si nu se mai simt cristale de zahar. Adauga cca jumatate de cana din sosul de afine si amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza.
Asamblare:
  • Taie blaturile racite in 2 parti, obtinand astfel 4 blaturi. Da deoparte cca 1/3 din crema, pe care o vei folosi la finisat tortul, ce ramane repartizeaza intre cele 4 blaturi. Peste fiecare strat de crema pune si un strat din sosul de afine, dar nu pana la margine.
  • Finiseaza tortul cu crema ramasa si da la frigider pana in momentul servirii.
  • Ar fi de preferat sa scoateti tortul din frigider cu cca jumatate de ora inainte, pentru a se inmuia putin crema de unt