Știi
care e substratul fericirii? Sub stratul de afine BIO, mango și cremă
cu lime să pui stratul de blat pufos, cel puțin de 2-3 ori, ca să
rezulte acest trifle delicios cu care sigur vrei să te mai întâlnești.
Ingrediente
3 oua de găină
un praf sare
3 lg făină de grâu
3 lg zahăr
500 gr smantana grasa (32%)
100 ml lapte condensat (dulceata de lapte)
1 lamaie verde
2 fructe mango (mare, copt bine)
2 lg zahar
100 ml apa
500 gr afine proaspete
Mod de preparare
Pentru blat, albușurile se separă de gălbenușuri și se spumează bine, adaugându-se un praf de sare.
Odată ce capătă consistența, se adaugă zahărul, spumând în continuare.
Când se obține o bezea fermă, se încorporează și gălbenușurile, iar la final, se adaugă făina cernută.
Compoziția omogenă se toarnă într-o formă de 18 cm, prevăzută cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 25 -30 minute.
După coacere, se scoate din cuptor și se lasă la temperat. Se porționează în 2-3 straturi egale.
Fructele de mango se curăță, apoi se taie cuburi. Se pun într-un vas, cu apă și puțin zahăr, apoi se transferă pe foc și se lasă până la primul clocot. Nu trebuie să fiarbă.
Se strecoară, iar lichidul obținut se folosește pentru insiroparea blatului.
Pentru cremă, smântâna rece se mixează cu ajutorul unui mixer.
Când devine pufoasă și capătă consistență, se adaugă laptele condensat, sucul de lămâie verde și se omogenizează.
Se mixează doar cât să se încorporeze. Se pune la rece până la montarea desertului.
Într-un vas din sticlă sau castron, se montează desertul, alternandu-se straturi de blat (însiropat), cremă și fructe după gustul fiecăruia.
Blatul se poate tăia în cuburi sau se poate lasă în straturi egale.