Dacă simți o poftă puternică de ceva dulce și delicios, e momentul ideal să încerci trufele cu cremă de brânză și afine BIO. Cu siguranță vei reveni la rețeta noastră de fiecare dată când vrei un desert deosebit!
Ingrediente
400 g ciocolată albă
3 linguri unt
240 g cremă de brânză
100 g afine
4 lingurițe gem de afine
1 lingură de ulei
2 lingurițe suc de lămâie, proaspăt stors sau 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
Într-un bol de sticlă se pun 200 gr ciocolată albă, ruptă în bucățele și untul. Se dă la microunde, până când se topește ciocolata, amestecând la intervale de 30 de secunde.
În alt bol, se mixează crema de brânză, până devine cremoasa.
Se adaugă ciocolata albă și gemul de afine. Se amesteca ușor, apoi se încorporează afinele.
Se acoperă bolul și se dă la frigider pentru 2 ore sau până când s-a întărit compoziția.
După ce au stat la frigider, se ia cu o linguriță din compoziție și se formează bilute, de mărime egală.
Se pun pe o tavă cu hârtie de copt și se așaza, fară a se lipi una de cealaltă.
Se dau la congelator pentru o oră sau până când s-au întărit.
Într-un bol de sticlă se pune ciocolata pentru glazură cu uleiul și se topesc la microunde, amestecând la fiecare 30 de secunde, până când devine o compoziție fina (cam 1 - 1/2 minute în total)
Se adaugă sucul sau esența de lămâie și se amestecă. Se păstrează o cantitate mică și se amestecă cu gemul de afine, pentru decor.
Se ia câte o trufă și se scufundă în glazură, având grijă că aceasta să ajungă pe toate părțile.
Se pun în tavă și se ornează cu glazură mov, cu ajutorul unui posh. Opțional, se pot orna și cu afine proaspete.