Brioșe cu cremă din gem de afine și lămâie

Rețete cu gem de afine

Brioșe cu cremă din gem de afine și lămâie
  • Icon portii PorÈ›ii 12
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Brioșe, brioșe, brioșe! Am putea spune asta de foarte multe ori la rând și tot ar suna ca o propoziție perfectă, pentru că brioșele cu cremă din gem BIO 100% natural de afine chiar sunt perfecte. Delicioase și pufoase, îți vor face ziua mai frumoasă de la prima îmbucătură.

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 60 g zahăr
  • Un praf sare
  • 3 ouă
  • Coajă lămâie
  • 30 ml suc lămâie
  • 230 g făînă de grâu
  • Un praf de copt
  • 200 g smântână lichidă
  • 250 g ciocolată albă
  • 200 g gem afine
  • Zeamă de lămâie

Mod de preparare

  • Se pregăteÈ™te mai întâi ganache-ul care va sta la rece peste noapte.
  • Smântana lichidă se înfierbântă, apoi se adaugă ciocolata albă tăiată mărunt. Se amestecă până se topeÈ™te È™i crema devine omogenă. Se dă la rece până a două zi.
  • Untul moale, un praf de sare È™i zahărul se mixează spumă până devine cremos. Se încorporează câte un ou, amestecând bine după fiecare. Se adaugă coaja de lămâie È™i sucul de lămâie. La final se adaugă făină cernută cu praful de copt.
  • CompoziÈ›ia omogenă se dispune în formele de copt brioÈ™e È™i se coc la 170 grade C, timp de 25-30 minute, până devin rumene È™i miros frumos. După coacere, se scot È™i se lasă la temperat.
  • Gemul de afine se amestecă cu zeamă de lămâie (în funcÈ›ie de cât de dulce este gemul).
  • Crema ganache se scoate de la rece È™i se adaugă peste ea gemul. Se amestecă energic cu ajutorul unui mixer până se obÈ›ine o cremă pufoasă È™i fină.
  • BrioÈ™ele se ornează cu crema cu afine. Sunt delicioase, iar combinaÈ›ia lămâie – afine este una minunată.