Brioșe cu cremă din gem de afine și lămâie

Rețete cu gem de afine

Brioșe cu cremă din gem de afine și lămâie
  • Icon portii Porții 12
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Brioșe, brioșe, brioșe! Am putea spune asta de foarte multe ori la rând și tot ar suna ca o propoziție perfectă, pentru că brioșele cu cremă din gem BIO 100% natural de afine chiar sunt perfecte. Delicioase și pufoase, îți vor face ziua mai frumoasă de la prima îmbucătură.

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 60 g zahăr
  • Un praf sare
  • 3 ouă
  • Coajă lămâie
  • 30 ml suc lămâie
  • 230 g făînă de grâu
  • Un praf de copt
  • 200 g smântână lichidă
  • 250 g ciocolată albă
  • 200 g gem afine
  • Zeamă de lămâie

Mod de preparare

  • Se pregătește mai întâi ganache-ul care va sta la rece peste noapte.
  • Smântana lichidă se înfierbântă, apoi se adaugă ciocolata albă tăiată mărunt. Se amestecă până se topește și crema devine omogenă. Se dă la rece până a două zi.
  • Untul moale, un praf de sare și zahărul se mixează spumă până devine cremos. Se încorporează câte un ou, amestecând bine după fiecare. Se adaugă coaja de lămâie și sucul de lămâie. La final se adaugă făină cernută cu praful de copt.
  • Compoziția omogenă se dispune în formele de copt brioșe și se coc la 170 grade C, timp de 25-30 minute, până devin rumene și miros frumos. După coacere, se scot și se lasă la temperat.
  • Gemul de afine se amestecă cu zeamă de lămâie (în funcție de cât de dulce este gemul).
  • Crema ganache se scoate de la rece și se adaugă peste ea gemul. Se amestecă energic cu ajutorul unui mixer până se obține o cremă pufoasă și fină.
  • Brioșele se ornează cu crema cu afine. Sunt delicioase, iar combinația lămâie – afine este una minunată.