Cake-pops cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Cake-pops cu gem de afine
  • Icon portii Porții 20
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 5 min

Descriere

Arată ca o acadea, dar ce e de fapt în ea? Aluat de prăjitură. N-ai fi ghicit, dar sigur îți dai seama cât de delicioase sunt și cât de ușor le poți face și tu.

Ingrediente

  • 250 g de făină
  • 150 g de zahăr
  • 3 lingurițe de praf de copt
  • 1 zahăr vanilat sau o linguriță de esență de vanilie
  • un vârf de cuțit de sare
  • 200 ml de lapte
  • 50 ml de ulei
  • 1 ou
  • 200 g ciocolată albă
  • 1 borcan gem de afine bio

Mod de preparare

  • Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
  • Într-un bol adânc se pun ingredientele uscate: făina, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea. Se amestecă cu un tel.
  • Într-un alt bol se bate oul și se amestecă cu laptele și uleiul. Această compoziție se adaugă la cea cu ingrediente uscate.
  • Se amestecă ușor cu țelul, doar până se încorporează.
  • Compoziția se pune cu o lingură în formele de cake pops, adăugând la fiecare câteva boabe de afine din gem.
  • Se da la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
  • Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.
  • Se pregătește glazura. Ciocolată se topește pe baie de aburi. Opțional se poate adauga o lingură de ulei. Ciocolată topită se da deoparte și se amestecă cu gem de afine. Se adaugă puțin câte puțin, până când se obține nuanță dorită.
  • Se ia câte un bat de lemn de frigărui și se înfinge un cake pops. Se da prin glazură și se lasă să se usuce. Se pot folosi bucăți de polistiren pentru a lasă la întărit glazură de pe cake pops.