Arată ca o acadea, dar ce e de fapt în ea? Aluat de prăjitură. N-ai fi ghicit, dar sigur îți dai seama cât de delicioase sunt și cât de ușor le poți face și tu.
Ingrediente
250 g de făină
150 g de zahăr
3 lingurițe de praf de copt
1 zahăr vanilat sau o linguriță de esență de vanilie
un vârf de cuțit de sare
200 ml de lapte
50 ml de ulei
1 ou
200 g ciocolată albă
1 borcan gem de afine bio
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
Într-un bol adânc se pun ingredientele uscate: făina, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea. Se amestecă cu un tel.
Într-un alt bol se bate oul și se amestecă cu laptele și uleiul. Această compoziție se adaugă la cea cu ingrediente uscate.
Se amestecă ușor cu țelul, doar până se încorporează.
Compoziția se pune cu o lingură în formele de cake pops, adăugând la fiecare câteva boabe de afine din gem.
Se da la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.
Se pregătește glazura. Ciocolată se topește pe baie de aburi. Opțional se poate adauga o lingură de ulei. Ciocolată topită se da deoparte și se amestecă cu gem de afine. Se adaugă puțin câte puțin, până când se obține nuanță dorită.
Se ia câte un bat de lemn de frigărui și se înfinge un cake pops. Se da prin glazură și se lasă să se usuce. Se pot folosi bucăți de polistiren pentru a lasă la întărit glazură de pe cake pops.