Ce
faci când ai chec de ceva dulce? Chef, când ai chef, că dacă aveai chec, aveai
deja tot ce îți puteai dori. Mai ales când îl faci cu gem de afine BIO MerryBerry
și lămâie.
Ingrediente
180 gr făină
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță sare
250 gr zahăr
2 linguri coajă de lămâie rasă
185 gr iaurt
100 ml ulei
2 ouă
1 linguriță esență de vanilie
6 linguri gem de afine
Pentru glazură
125 gr zahăr pudra
1 lingură suc de lămâie, proaspăt stors
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade.
Se pregătesc ingredientele.
Făina, praful de copt și sarea se pun într-un bol și se amestecă.
Într-un alt bol se amestecă zahărul, coajă de lămâie, iaurtul, uleiul, ouăle și esență de vanilie.
Se adaugă în bolul cu făină și se amestecă.
Se pregătește tava de copt. Se poate pune foaie de copt sau se poate aplică pe suprafață ei unt.
Se toarnă jumătate din compoziție, iar deasupra se pune gemul.
Se adaugă restul de compoziție și se dă tavă la cuptorul preîncălzit.
Checul se coace 50-55 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Zahărul pudră și sucul de lămâie se amestecă.
Glazura se pune peste chec, iar după ce s-a închegat se feliază și se servește.