Cheesecake cu gem de afine fără coacere

Rețete cu gem de afine

Cheesecake cu gem de afine fără coacere
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 20 min

Descriere

Anunț important pentru toți iubitorii de cheesecake! Am descoperit rețeta perfectă! Gemul de afine BIO MerryBerry și-a găsit locul ideal în rețeta de cheesecake fără coacere care va ajunge în topul celor mai apreciate deserturi.

Ingrediente

  • 200 gr biscuiți digestivi
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 300 gr smântână pentru frișcă
  • 680 gr crema de brânză
  • 100 gr zahăr
  • 60 gr smântână
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 linguri de gem de afine
  • gem de afine pentru servit

Mod de preparare

  • Se zdrobesc biscuiții și se mixează cu untul.
  • Se pun într-o formă rotundă de 22 cm și se presează cu un pahar. Se da la congelator până se prepară umplutura.
  • Se bate frișcă cu un mixer sau robot de bucătărie.
  • Separat, se bate crema de brânză cu 100 gr de zahăr.
  • Se adaugă smântână, sucul de lămâie, esență de vanilie și gemul de afine și se mixează în continuare 2-3 minute.
  • Se încorporează frișcă batură în crema de brânză, cu ajutorul unei spatule și cu mișcări circulare ușoare, de sus în jos.
  • Compoziția se toarnă în crusta, se acoperă cu o folie alimentară și se da la rece pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.
  • Se scoate din formă, se așează pe platou și se taie cu un cuțit ascuțit.
  • Se servește cu gem de afine deasupra. Poftă bună!