Cozonac Babka cu gem de afine și vanilie

Rețete cu gem de afine

Cozonac Babka cu gem de afine și vanilie
  • Icon portii Porții 10
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 15 min

Descriere

Există masă de Paște fără cozonac? În niciun caz. Există cozonaci fără gem de afine BIO? Există, dar sperăm că nu atât de mulți, pentru că odată ce vei încerca rețeta noastră, cu siguranță vei da un nou sens preparatului preferat de Paște.

Ingrediente

  • 530 g făină
  • 100 g zahăr
  • 14 gr drojdie uscată
  • coajă rasă de la o portocală
  • 3 ouă
  • 120 ml lapte
  • 1/3 linguriță sare
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 1 borcan de gem de afine bio cu vanilie
  • miere de albine

Mod de preparare

  • Aluatul pentru cozonac se prepară cu o zi înainte și se dospește la rece.
  • Ingredientele pentru aluat, în afară de unt și sare, se introduc în bolul mixerului, la care s-a atașat dispozitivul pentru frământare.
  • Se amestecă până se obține un aluat omogen, apoi se adaugă untul și sarea și se frământă incă 5 minute.
  • Bolul se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider peste noapte.
  • A doua zi, se scoate aluatul din frigider și se împarte în două bucăți. Se ia bucată de aluat și se rulează sub formă de dreptunghi.
  • Se pune o jumătate de borcan de gem de afine pe toată suprafața.
  • Se rulează și se despică aluatul în jumătate.
  • Se împletește și se așează în tavă.
  • Se procedează la fel și cu a două bucată de aluat.
  • Se lasă la crescut pentru o oră și jumătate.
  • Se introduc tăvile în cuptorul preîncălzit și se coc la 180 de grade pentru 30 de minute.
  • Se scot cozonacii din cuptor, se lasă deoparte 5 minute și se ung cu miere de albine.
  • Se feliază și se servesc.