Creme Brulee cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Creme Brulee cu gem de afine
  • Icon portii Porții 6
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 20 min

Descriere

Dintre toate deserturile minunate pe care le poți face cu gemurile noastre 100% naturale din afine BIO, numai unul e crème de la crème. Acela e chiar crème brulee. Oare  de acolo vine și prima parte a numelui? Sau poate de la crema delicioasă care se combină perfect cu gemurile noastre?

Ingrediente

  • 450 ml lapte
  • 250 ml smântână lichidă
  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr alb
  • 2 lg amidon
  • 4 foi gelatină
  • un praf sare
  • coajă de portocală
  • vanilie
  • 300 g gem afine
  • 6 lg zahăr pt caramelizat
  • zeamă de lămâie (opțional)

Mod de preparare

  • Foile de gelatina se hidratează în apă rece.
  • Într-un vas, se mixează gălbenușurile, un praf de sare, zahărul, până se obține o compoziție cremoasă.
  • Separat, se pune la încălzit laptele, se adaugă smantana și amidonul. Se amestecă până se înfierbântă. Se temperează compoziția de ouă cu puțin lapte fierbinte, apoi se combină cele două. Se transferă vasul din nou pe foc, amestecând continuu. În momentul în care crema se încheagă, se adaugă gelatina și se mai lasă pe foc cât să se topească.
  • Atenție: compoziția nu trebuie să fiarbă.
  • Se ia crema de pe foc și se adaugă vanilia și coaja de portocală.
  • Se pregătesc formele, se adaugă în fiecare câte 2 linguri gem de afine.
  • Cu ajutorul unei linguri, se ia din compoziția de cremă și se pune peste stratul de gem până se umplu formele. Se lasă la temperat, apoi se pun la frigider.
  • Înainte de servire, se adaugă câte o lingură zahăr care se caramelizează cu ajutorul unui arzător de bucătărie.
  • Se stropesc cu zeamă de lămâie și se servesc.