Black Friday MerryBerry

Gogoși cu gem de afine glazurate

Rețete cu gem de afine

Gogoși cu gem de afine glazurate
  • Icon portii Porții 10
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Pentru curioși, am făcut niște gogoși. Dar nu orice gogoși, ci unele cu glazură în care am pus gem de afine BIO 100% natural. Nu ne-am putut abține și am mai pus gem și peste glazură. Tot ce putem să-ți spunem este că au ieșit minunat.

Ingrediente

  • 375 gr făină
  • 50 gr zahăr
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 ou
  • 175 ml lapte
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 lingură de unt topit
  • Ulei pentru prăjit
  • Pentru glazură:
  • 200 gr zahăr pudra
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri gem de afine

Mod de preparare

  • Într-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea și zahărul vanilat.
  • Se adaugă untul topit, laptele și oul și se amestecă până se obține un aluat omogen.
  • Se pune ulei în tigaie și în timp ce se înfierbântă, se presară făînă pe masă de lucru și se întinde aluatul. Cu o formă de gogoși se taie cam 10 bucăți, dar pot fi și mai multe, în funcție de cât de groasă e foaia.
  • Gogoșile se prăjesc pe rând, fără a le ingramadi, în tigaie și se scot pe un grătar.
  • În timp ce se răcesc, se prepară glazură. Se pune într-un bol zahărul pudra cu gemul și laptele, care se adaugă treptat, până se ajunge la consistentă dorită.
  • După ce gogoșile s-au răcit, se înmoaie în glazură și se lasă pe grătar până când această se întărește.