Știi ce transformă gogoșile din desert în masă principală? Faptul că niciodată nu poți mânca doar una singură. E greu să te oprești atunci când te apuci de ele. Mai ales dacă sunt umplute cu gem de afine BIO MerryBerry.
Ingrediente
600 gr făină de grâu
1 praf sare
70 gr zahăr
20 gr drojdie proaspătă
3 ouă de găină
160 ml lapte
115 gr unt
120 gr zahăr pudră
200 gr gem de afine
Mod de preparare
Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Drojdia se amestecă cu o linguriță de zahăr și 50 ml lapte călduț. Se lasă până se activează.
Într-un vas, se cerne făina, se adaugă un praf de sare. Se face un locaș în mijloc și se adaugă drojdia, ouăle, zahărul și laptele. Se începe frământarea manual sau cu ajutorul unui robot.
Când aluatul devine omogen, se încorporează treptat untul moale.
Se frământă aproximativ 5 minute, apoi se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă la dospit, aproximativ 2 ore.
Aluatul se scoate pe o planșeta înfăinată, se porționează în 10-12 bucăți. Fiecare bucată se rotunjește și se dă formă de sferă. Se lasă acoperite cu un ștergar curat încă 30 minute, să crească frumos.
Se prăjesc pe rând în ulei încins, apoi se scot pe o tavă cu hârtie că să absoarbă surplusul de ulei.