Gogoși umplute cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Gogoși umplute cu gem de afine
  • Icon portii Porții 10
  • Grad dificultate Complexitate 3
  • Durata gatire Pregătire 2 h

Descriere

Știi ce transformă gogoșile din desert în masă principală? Faptul că niciodată nu poți mânca doar una singură. E greu să te oprești atunci când te apuci de ele. Mai ales dacă sunt umplute cu gem de afine BIO MerryBerry.

Ingrediente

  • 600 gr făină de grâu
  • 1 praf sare
  • 70 gr zahăr
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 3 ouă de găină
  • 160 ml lapte
  • 115 gr unt
  • 120 gr zahăr pudră
  • 200 gr gem de afine

Mod de preparare

  • Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
  • Drojdia se amestecă cu o linguriță de zahăr și 50 ml lapte călduț. Se lasă până se activează.
  • Într-un vas, se cerne făina, se adaugă un praf de sare. Se face un locaș în mijloc și se adaugă drojdia, ouăle, zahărul și laptele. Se începe frământarea manual sau cu ajutorul unui robot.
  • Când aluatul devine omogen, se încorporează treptat untul moale.
  • Se frământă aproximativ 5 minute, apoi se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă la dospit, aproximativ 2 ore.
  • Aluatul se scoate pe o planșeta înfăinată, se porționează în 10-12 bucăți. Fiecare bucată se rotunjește și se dă formă de sferă. Se lasă acoperite cu un ștergar curat încă 30 minute, să crească frumos.
  • Se prăjesc pe rând în ulei încins, apoi se scot pe o tavă cu hârtie că să absoarbă surplusul de ulei.
  • Se pudrează cu zahăr și se umplu cu gem de afine