Cu
pofta de ceva dulce nu te pui, îi dai ce vrea și rămâneți prieteni. Și încă ce
prieteni o să fiți dacă alegi un mini ecler cu frișcă și gem de afine BIO 100%
natural.
Ingrediente
2 căni cu lapte
Un praf sare
1 lg zahăr
100 gr unt
2 căni cu făină de grâu
5-6 ouă mari
600 gr smântână 32%
300 gr gem de afine
80 gr ciocolată albă
Mod de preparare
Într-un vas, se pun laptele, un praf sare, zahărul și untul. Se transferă pe foc, iar când se topește untul și compoziția începe să fiarbă, se adaugă făina toată odată. Se amestecă energic până se omogenizează, apoi se ia de pe foc și se lasă la temperat.
După temperare, se încorporează câte un ou, omogenizand bine după fiecare.
Aluatul care rezultă se transferă într-un poche rezistent și se spritează în tava prevăzută cu hârtie de copt.
Cojile se coc în cuptorul preîncălzit, la 220 grade C, primele 20 minute, apoi se reduce focul la 180 grade C și se continuă coacerea lor încă 30 – 40 minute, până devin rumene și ferme.
Crema se prepară foarte simplu. Smântana rece se mixează până devine pufoasă și capătă consistență.
Se adaugă gemul de afine și se amestecă până se omogenizează.
Cojile de ecler se umplu cu cremă și se pudrează cu puțin zahăr vanilat, apoi se glazurează cu ciocolată albă topită.