Black Friday MerryBerry

Mini mousse cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Mini mousse cu gem de afine
  • Icon portii Porții 10
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 40 min

Descriere

Pare că baza multor deserturi cu gem de afine BIO MerryBerry e blatul de tort, dar de fapt baza e chiar gemul. Fără el nu ar ieși un mini mousse atât de delicios, știm sigur.

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 2 ouă
  • 60 gr zahăr
  • 60 gr făină
  • Pentru mousse:
  • 7 g gelatină
  • 50 ml apă
  • 500 gr iaurt
  • 3 linguri gem de afine + pentru ornat
  • 2 linguri miere de albine

Mod de preparare

Blatul
  • Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  • Se bat ouăle cu zahărul, până când acesta se topește. Se adaugă făina și se amestecă ușor cu un tel.
  • În tavă se pune hârtie de copt și se întinde compoziția.
  • Se da la cuptor pentru 10 minute sau până când începe să se rumeneasca pe margini.
  • Se lasă să se răcească și se taie cu forme rotunde.

Mousse
  • Gelatină se hidratează cu 50 ml de apă și se lasă deoparte 5 minute.
  • Se încălzește pe baie de aburi sau la microunde pentru câteva secunde și se amestecă până când se topește.
  • Iaurtul se amestecă cu mierea de albine și cu gemul de afine.
  • Se adaugă gelatină și se mixează.

Asamblare
  • Se pune în inel baza de blat și se umple cu mousse de afine.
  • Se da la frigider până se întărește.
  • Se ornează cu gem de afine și se servește. Poftă bună!