Pare
că baza multor deserturi cu gem de afine BIO MerryBerry e blatul de tort, dar
de fapt baza e chiar gemul. Fără el nu ar ieși un mini mousse atât de delicios,
știm sigur.
Ingrediente
Pentru baza:
2 ouă
60 gr zahăr
60 gr făină
Pentru mousse:
7 g gelatină
50 ml apă
500 gr iaurt
3 linguri gem de afine + pentru ornat
2 linguri miere de albine
Mod de preparare
Blatul
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se bat ouăle cu zahărul, până când acesta se topește. Se adaugă făina și se amestecă ușor cu un tel.
În tavă se pune hârtie de copt și se întinde compoziția.
Se da la cuptor pentru 10 minute sau până când începe să se rumeneasca pe margini.
Se lasă să se răcească și se taie cu forme rotunde.
Mousse
Gelatină se hidratează cu 50 ml de apă și se lasă deoparte 5 minute.
Se încălzește pe baie de aburi sau la microunde pentru câteva secunde și se amestecă până când se topește.
Iaurtul se amestecă cu mierea de albine și cu gemul de afine.
Se adaugă gelatină și se mixează.
Asamblare
Se pune în inel baza de blat și se umple cu mousse de afine.
Se da la frigider până se întărește.
Se ornează cu gem de afine și se servește. Poftă bună!