Mini-tarte cu cremă de lime și gem de afine

Rețete cu gem de afine

Mini-tarte cu cremă de lime și gem de afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 45 min

Descriere

De ce crezi că s-au inventat mini-tartele, după ce existau deja tarte? Ca să le poți împărți mai ușor. E greu să tai felii egale și e chiar mai greu să renunți la bucata mai mare atunci când faci împărțeala. La mini-tartele delicioase cu cremă de lămâie și gem de afine BIO 100% natural e ușor. Fiecare primește câte una.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 gr unt rece, tăiat cuburi
  • un praf sare
  • 20 gr zahăr pudra
  • 220 gr făină de grâu
  • 4 lg apă rece
  • Crema de lămâie verde:
  • 3 ouă de găină
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr unt
  • 3 lămâi verzi
  • 2 buc fructul pasiunii
  • 400 gr gem de afine
  • Bezea:
  • 3 albușuri
  • un praf sare
  • 165 gr zahăr
  • 1 lg zeamă de lămâie verde

Mod de preparare

  • Într-un robot de bucătărie, se pun făina și zahărul pudră, sarea și untul rece. Se pulsează de câteva ori până se obține un aluat nisipos, apoi se adaugă apa rece și se amestecă iar până când aluatul devine legat și dens.
  • Se scoate pe o planșeta înfăinată și se frământă până devine omogen. Nu trebuie frământat excesiv.
  • Se întinde în strat subțire, se decupează și se așază în formele de copt. Se înțeapă baza pentru a nu se umfla la copt. Se pun la rece minim o jumătate de oră.
  • Între timp, se pregătește crema de lămâie.
  • Lămâile verzi se spală și se storc de suc. Sucul se strecoară.
  • Într-un vas, se pun ouăle. Se adaugă zahărul și se mixează energic. Compoziția se transferă pe foc, amestecând continuu. Când devin dense, se adaugă sucul de lămâie și se mai lasă pe foc până când devine cremoasă compoziția. Atenție, se amestecă în continuu.
  • Se ia de pe foc și se adaugă untul, omogenizând.
  • La final, se adaugă miezul de la fructul pasiunii. Crema se pune la rece până în momentul folosirii.
  • Mini tartele se scot de la rece, se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de aproximativ 15 minute, până devin ușor rumene pe margini.
  • Se scot, se lasă la temperat.
  • După răcire, se umplu cu crema de lămâie, apoi cu gem de afine.
  • Pentru bezea, se spumează albușurile cu un praf de sare. Când devin albe și dense, se adaugă zahărul treptat și zeama de lămâie. Bezeaua rezultată trebuie să fie fermă și lucioasă.
  • Mini tartele se ornează cu bezea, apoi se pun câteva minute la cuptor, la 180 grade C, coacere sus.
  • Se scot, se lasă la temperat, apoi sunt gata de servire.