Nuci umplute cu cremă de brânză și gem de afine

Rețete cu gem de afine

Nuci umplute cu cremă de brânză și gem de afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 15 min

Descriere

Îți mai aduci aminte cât de mult așteptai sărbătorile ca să te delectezi cu deserturi speciale? Dacă vrei și tu să îți aduci aminte din nou de copilărie atunci când toată casa mirosea a ingrediente delicioase și a sărbătoare, încearcă rețeta de nuci umplute cu cremă de brânză și gem de afine BIO cu vanilie.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 100 g zahăr
  • 1 lingurita amoniac stins cu zeamă de lămâie/oțet
  • 550-600g făină
  • 150 gr crema de brânză
  • 75 gr unt, la temperatura camerei
  • 4 linguri zahăr pudra
  • 4 linguri de gem de afine cu vanilie

Mod de preparare

Cojile de nucă
  • Ouăle se mixează cu zahărul, până acesta se topește.
  • Adăugăm alternativ uleiul și laptele, câte o lingură din fiecare și amoniacul stins cu oțet sau suc de lămâie.
  • Adăugăm făina și frământăm un aluat care nu se lipește de mâini și e ușor de manevrat.
  • Lăsăm aluatul să se odihnească 30 de minute.
  • Aparatul de nuci se conectează la o sursă de curent.
  • Se fac biluțe de 5-7 gr și se pun în formele din aparat.
  • Se lasă cam 2 minute sau până se rumenesc.
  • Se scot într-un bol și se continuă cu restul aluatului.
Crema
  • Se mixează crema de brânză împreună cu zahărul pudra, până când devine cremoasa.
  • Se adaugă untul și se mixează în continuare.
  • Când s-a încorporat, se adaugă gemul de afine și se amestecă până când se obține o culoare uniformă.
  • Formele de nuci se vor umple cu crema de brânză. Se lasă la frigider peste noapte, într-un recipient ermetic, că să se înmoaie.