Pâine spirală cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Pâine spirală cu gem de afine
  • Icon portii Porții 4
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 20 min

Descriere

Da, rețeta tradițională e minunată, dar îți poți imagina gustul pâinii spirală cu gem de afine BIO? Imaginează-ți că o transformi în frigănele, sau o folosești pentru un sandviș cu unt de arahide, banane și miere. Sună bine, nu?

Ingrediente

  • 250 g făină albă
  • 15 g zahăr
  • 3 g drojdie uscată
  • 3 g sare
  • 175 ml lapte
  • 25 g unt, la temperatura camerei
  • 2 linguri gem de afine

Mod de preparare

  • Se pregătesc ingredientele.
  • În vasul mixerului se pun făina, zahărul, drojdia uscată, sarea și laptele și se frământă un alua omogen. Se adaugă untul și se mai frământă câteva minute.
  • Aluatul se împarte în două, iar o parte se frământă cu gemul de afine.
  • Se acoperă și se lasă la crescut pentru o oră sau până când își dublează volumul.
  • Din cele două bucăți se formează bile și se lasă la crescut încă 15 minute.
  • Fiecare bucată se întinde cu sucitorul, sub formă de dreptunghi. Aluatul cu gem de afine se pune peste cel alb.
  • Se taie în fâșii, până la jumătate și se răsucește fiecare bucată.
  • Se rulează, lăsând îmbinarea în partea de jos.
  • Se pune în formă de copt și se lasă la crescut pentru încă o ora.
  • Se coace la 190 de grade pentru 30 de minute și se poate servi.