Pască cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Pască cu gem de afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 10 min

Descriere

Pasca e nelipsită din lista preparatelor pe care abia le aștepți în fiecare an de Paște, așa că am pregătit și noi o rețetă în care gemul nostru de afine BIO duce gustul delicios la următorul nivel.

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 1 vârf cuțit sare
  • 150 g unt
  • 80 g zahăr pudra
  • 1 ou
  • 350 g brânză de vaci
  • 150 g smântână 20%,
  • 150 g zahăr,
  • coajă lămâie
  • 30 g gris,
  • zahăr vanilat
  • un borcan de gem de afine de 350 g

Mod de preparare

  • Se amestecă făina cu untul, se adaugă oul, zahărul pudra și un praf de sare. Se frământă un aluat omogen, până când nu se se mai lipește de degete.
  • Se pune hârtie de copt în tavă de 20 cm și se pun 2/3 din aluat, restul se păstrează pentru decor.
  • Se întinde aluatul și se pune în tavă, la baza și de jur împrejur.
  • Pentru umplutură, se amestecă într-un bol brânza de vaci, smântâna, zahărul, coajă de lămâie, grisul și zahărul vanilat.
  • Compoziția se toarnă în tavă și se pun, din loc în loc, afine din gem.
  • Din aluatul rămas se împletește un șnur și se pune în tavă, de jur împrejur.
  • Pască se coace la 170 de grade pentru 50 de minute. Marginile se pot unge cu gălbenuș, cu 10 minute înainte de a fi gata.
  • Se lasă să se răcească, apoi se pune în mijloc gem de afine.
  • Se feliază și se servește. Poftă bună!