Pasca e nelipsită din lista preparatelor pe care abia le aștepți în fiecare an de Paște, așa că am pregătit și noi o rețetă în care gemul nostru de afine BIO duce gustul delicios la următorul nivel.
Ingrediente
300 g făină
1 vârf cuțit sare
150 g unt
80 g zahăr pudra
1 ou
350 g brânză de vaci
150 g smântână 20%,
150 g zahăr,
coajă lămâie
30 g gris,
zahăr vanilat
un borcan de gem de afine de 350 g
Mod de preparare
Se amestecă făina cu untul, se adaugă oul, zahărul pudra și un praf de sare. Se frământă un aluat omogen, până când nu se se mai lipește de degete.
Se pune hârtie de copt în tavă de 20 cm și se pun 2/3 din aluat, restul se păstrează pentru decor.
Se întinde aluatul și se pune în tavă, la baza și de jur împrejur.
Pentru umplutură, se amestecă într-un bol brânza de vaci, smântâna, zahărul, coajă de lămâie, grisul și zahărul vanilat.
Compoziția se toarnă în tavă și se pun, din loc în loc, afine din gem.
Din aluatul rămas se împletește un șnur și se pune în tavă, de jur împrejur.
Pască se coace la 170 de grade pentru 50 de minute. Marginile se pot unge cu gălbenuș, cu 10 minute înainte de a fi gata.
Se lasă să se răcească, apoi se pune în mijloc gem de afine.