Prăjitură cu cremă de lămâie și gem de afine fără coacere
Rețete cu gem de afine
Porții8
Complexitate1
Pregătire30 min
Descriere
Știi ce au în comun cele 4
straturi ale prăjiturii cu cremă de lămâie și gem de afine BIO? Niciunul nu are
nevoie de coacere. Asta înseamnă că îl faci mult mai ușor și te bucuri mai
rapid de un desert delicios.
Ingrediente
Pentru bază
250 gr biscuiți digestivi
100 gr unt topit
Pentru budincă
500 ml lapte
3 linguri amidon alimentar
50 gr zahăr
2 gălbenușuri
2 linguri de unt
1 linguriță esență de vanilie
1 vârf de cuțit de sare
200 gr crema de brânză
1 lămâie
Pentru budincă de afine:
1 borcan de gem de afine
2 linguri de amidon alimentar
100 ml apă
Pentru deasupra
200 ml frișcă naturală
1 lingură zahăr pudra
2 biscuiți digestivi
Mod de preparare
Baza
Biscuiții se mixează, împreună cu untul topit. Se pun în forma de 18x18 cm.
Budinca
Într-o crăticioara se pun laptele, amidonul, zahărul și sarea. Se amestecă și se pune pe foc, până fierbe și se îngroașă compoziția. Se amestecă des că să nu se formeze cocoloașe. Jumătate din lapte se toarnă fierbinte peste gălbenușuri, se amestecă, apoi se toarnă în crăticioara și se mai ține pe foc un minut. Se da deoparte și se adaugă untul și vanilia.
Se lasă să se răcească și se mixează cu crema de brânză și sucul stors de la o lămâie. Se pune peste baza de biscuiți.
Budinca de afine
Se amestecă toate ingredientele și se pun pe foc într-o crăticioara, până când compoziția începe să se răcească. Se toarnă deasupra desertului.
Frișca se bate cu o lingură de zahăr pudra și se pune deasupra budincii de afine.