Gem de afine, blat cu cacao, cremă de mascarpone, blat cu cacao. Asta e ordinea pe care trebuie să o urmezi atunci când vrei să faci un desert delicios care să te cucerească de la prima îmbucătură.
Ingrediente
125 g unt
50 g cacao
200 g zahăr
2 ouă
2 plicuri de zahăr vanilat
65 g făină
1/4 linguriță sare
150 ml smântână
250 g mascarpone
5 linguri gem de afine
200 ml apă
2 linguri amidon alimentar
Mod de preparare
Se pregătesc ingredientele. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
Se pune cacaua, untul, 150 gr zahăr, un plic de zahăr vanilat și se amestecă bine. Se încorporează făină și sarea.
Se tapetează o formă rotunda de 22 cm cu hârtie de copt și se toarnă compoziția.
Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
Se amestecă smântâna cu mascarpone, 50 gr de zahăr și un plic de zahăr vanilat. Se lasă la rece până când se coace blatul.
Se prepară glazura de afine amestecând într-o crăticioara gemul cu apă și amidonul alimentar. Se pune pe foc și se fierbe până când începe să se îngroașe, amestecând des. Se ia deoparte și se lasă să se răcească.
Când a expirat timpul, se scoate blatul, se lasă să se răcească și se desprind marginile. Se pune crema de mascarpone cu smântână.
Se pune și glazură de afine și se da la rece, peste noapte.
Se porționează și se servește. Opțional, se poate orna cu frișcă.