Prăjitură cu pișcoturi și iaurt

Rețete cu gem de afine

Prăjitură cu pișcoturi și iaurt
  • Icon portii Porții 0
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 20 min

Descriere

Cât de repede ajunge o comandă de ceva dulce la tine acasă? Sau cât de mult durează să mergi tu să îți alegi o prăjitură atunci când îți este poftă? Probabil ambele variante consumă mai mult de 20 de minute, iar prăjitura cu pișcoturi, iaurt și gem de afine se face mai rapid și e într-adevăr un desert, sau o gustare la care vei reveni mereu.

Ingrediente

  • 250 g pișcoturi
  • 150 g crema de brânză cu smântână
  • 150 g zahăr pudra
  • 1 zahăr vanilat
  • 300 ml frișcă naturală lichidă
  • 500 g iaurt
  • 2 plicuri gelatină
  • 500 ml suc de mere
  • 4 linguri de gem de afine

Mod de preparare

  • Se pregătesc ingredientele.
  • Se tapetează o tavă de chec cu folie alimentară. Pișcoturile se înmoaie în 300 ml de suc și se pun pe marginile formei de chec. Se taie surplusurile de pișcoturi, ca să nu depășească marginea tăvii.
  • Se hidratează gelatină în 200 ml suc și se lasă deoparte pentru 10 minute, după care se topește pe baie de aburi.
  • Se bate spumă 200 ml de frișcă.
  • Crema de brânză se amestecă cu zahărul pudra și zahărul vanilat. Se adaugă iaurtul, gelatină topită și frișcă bătută.
  • Se toarnă crema în tavă și din loc în loc se pune câte o afină din gem. Peste crema se pun pișcoturi înmuiate în suc.
  • Se acoperă cu folie alimentară și se da peste noapte la frigider.
  • A doua zi, se răstoarnă invers pe un platou.
  • Se mixează 100 g de frișcă.
  • Se ornează cu gem de afine și frișcă.