Prăjitură de biscuiți cu mascarpone și gem de afine
Rețete cu gem de afine
Porții10
Complexitate2
Pregătire1 h
Descriere
Gem de afine BIO 100% natural, biscuiți, cremă de lămâie și mascarpone. Așa obții desertul nostru delicios care ți-a făcut cu ochiul. Stia liniștit, îți spunem noi cum să le aranjezi.
Ingrediente
12-14 crackers
500 gr mascarpone
500 gr smântână 30 %
2 ouă
100 gr zahăr
2 lămâi bio
50 gr unt
un praf sare
300 gr gem afine
1 lămâie bio
100 gr zahăr pudra (după gust)
Mod de preparare
Se pregateste mai intai crema de lamaie.
Într-un vas se amestecă energic cele două ouă și zahărul. Vasul se transferă pe foc, amestecând continuu până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă sucul de la cele două lămâi, coaja rasă și un praf de sare. Se continuă gătirea, amestecând continuu, la foc mic. Se adaugă untul și se lasă pe foc până când crema capătă consistentă și devine lucioasă. Se ia de pe foc, se lasă puțin la temperat, apoi se strecoară cu ajutorul unei site fine. Crema obținută se pune într-un borcan descoperit și se lasă la răcit.
Mascarpone se mixează cu zahărul pudră, apoi se adaugă smântana și se mixează până se obține o compoziție pufoasă. Se adaugă coaja rasă de lămâie.
3/4 din cremă se amestecă cu jumătate din cantitatea de lemon curd. Restul de cremă se pune la rece, fiind necesară pentru ornat prăjitura.
Se pregătește o formă dreptunghiulară care se tapetează cu folie alimentară.
Se așază un strat de biscuiți la bază. Se pune un strat de cremă de lămâie, se întinde un strat de gem, apoi alt strat de cremă. Se pune din loc în loc câte o linguriță de lemon curd, apoi se așază un nou strat de biscuiți. Se alternează straturile până sus, iar la final se încheie cu un strat de biscuiți.
Desertul se acoperă cu folie alimentară și se pune în congelator.
A doua zi, se scoate, se lasă puțin la temperatura camerei, apoi se răstoarnă pe o tavă.
Se îmbracă prăjitura cu restul de cremă păstrată la frigider și se garnisește cu gem de afine, iar apoi se poate servi.