Pufos + cremos = delicios. O adunare destul de simplă, la fel ca adunarea de prieteni care va avea loc atunci când le vei trimite poze cu rețeta de prăjitură sponge cu gem 100% natural din afine BIO și frișcă.
Ingrediente
4 ouă de găină
un praf sare
150 gr zahăr (sau după gust)
100 gr unt moale
225 gr făină de grâu
1 lgta praf de copt
400 gr smântână 32%
80 gr zahăr pudră
Vanilie/ lămâie
200 gr gem afine
Zahăr pudră
Mod de preparare
Se pregătește blatul.
Într-un vas, se spumează untul și un praf de sare.
Se adaugă zahărul mixând bine până iese o compoziție cremoasa.
Se încorporează câte un ou, mixând bine după fiecare.
La final, se adaugă făina cernută cu praful de copt.
Compoziția se toarnă într-o tavă sau două tavi pt a obține direct două blaturi, prevăzute cu hârtie de copt și se coace la 170 grade C, timp de 50-60 minute. După coacere, blatul/ blaturile se lasă la temperat.
Separat, se mixează smantana rece până capătă consistență și devine pufoasă, apoi se adaugă zahărul pudră și vanilia.
Blatul se taie în două straturi egale. Pe primul strat se întinde un strat generos de gem de afine, apoi se pune frișcă.
Se acoperă cu cel de-al doilea strat de blat și se presează ușor.