Ruladă cu cremă de brânză și gem de afine

Rețete cu gem de afine

Ruladă cu cremă de brânză și gem de afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 20 min

Descriere

Cât timp îți ia să te hotărăști ce desert să faci pentru masa de revelion? Dacă îți ia peste 30 de minute, atunci mai bine te apuci direct să faci o ruladă cu cremă de brânză și gem de afine BIO 100% natural. Da, în 35 de minute e gata și suntem siguri că va fi apreciată de toți cei ce așteaptă ceva special în meniul dintre ani.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri gem de afine
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • un praf de sare
  • 300 gr crema de brânză naturală
  • 6 linguri de unt, la temperatura camerei
  • 4-6 linguri gem de afine

Mod de preparare

  • Se pregătesc ingredientele. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
  • Gemul de afine se mixează.
  • Se separă ouăle, iar albușurile se bat cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează în continuare, până când spumă devine lucioasă.
  • Gălbenușurile se amestecă cu gemul de afine și esența de vanilie și se adaugă gradual peste albușuri, mixând în continuare.
  • Se adaugă făina cernută și se ameste ușor, cu mișcări circulare, de sus în jos.
  • Se tapetează o tavă de 25x35 cm cu foaie de copt și se toarnă compoziția.
  • Se da tavă la cuptor pentru 15 minute sau până când începe să se rumeneasca.
  • Blatul se rulează, cu tot cu foaie de copt, se lasă câteva minute, apoi se derulează și se îndepărtează foaia.
  • Crema de brânză se mixează cu untul, până când devine o compoziție cremoasa. Opțional, se poate adaugă o lingură de zahăr pudra.
  • Se aplică crema de brânză pe blat, se întinde pe toată suprafață și se adaugă gem de afine. Se întinde, apoi se rulează.
  • Se dă la rece, apoi se feliază.
  • Poftă bună!