Vrei un desert jos pălăria? Atunci trebuie neapărat să încerci tarta Basque cu cremă de vanilie și gem de afine BIO MerryBerry.
Ingrediente
260 g făină
200 g unt
150 g zahăr pudră
2 gălbenușuri
1 ou întreg
8 g praf de copt
un praf sare
coajă de lămâie
Crema vanilie:
250 ml lapte
3 gălbenușuri
60 g zahăr
20 g amidon
1 păstaie vanilie
250 g gem afine
Mod de preparare
Se scoate pe un blat înfăinat și se frământă ușor până se omogenizează. Aluatul se pune în folie alimentară și se pune la rece.
Se prepară crema de vanilie.
Într-un vas, se pun cele 3 gălbenușuri, zahărul, semințele de vanilie și amidonul. Se amestecă energic, apoi se adaugă laptele călduț.
Compoziția se transferă pe foc, amestecând continuu până când se încheagă crema. Se toarnă intr-un vas, apoi se acoperă cu folie alimentară că să nu capete crustă.
După ce a stat la rece, aluatul se împarte în două părți, una mai mică și una mai mare.
Partea mai mare se pune între două hârtii de copt, se presară făină, apoi se întinde în strat subțire. Aluatul este foarte fraged, așa că se așază cu atenție într-o formă de copt unsă cu puțin unt.
Se nivelează frumos în formă, apoi se întinde un strat subțire de gem de afine. Peste acesta, se pune crema de vanilie, în strat egal și uniform. Peste crema de vanilie, se mai întinde un strat subțire de gem de afine.
Aluatul rămas se întinde la fel, între două hârtii de copt presărate cu făină. Se așază deasupra, presând ușor peste margini și aranjând frumos .
Tarta se dă la rece pentru 30 minute. După ce a stat la rece, se unge cu gălbenuș bătut și se trasează linii fine peste aluat cu ajutorul unei furculițe.
Se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 30 minute sau până se rumenește frumos.