Tartă cu lămâie și gem de afine

Rețete cu gem de afine

Tartă cu lămâie și gem de afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 15 min

Descriere

Ce e plat, ușor de făcut și arată delicios? Probabil multe prăjituri, dar acum vorbim despre tarta cu lămâie și gem de afine BIO 100% natural care-ți va satisface mereu pofta de ceva dulce.

Ingrediente

  • 200 gr biscuiți digestivi
  • 100 gr unt topit
  • 1 lingură cacao
  • 1 cutie de lapte condensat de 400 gr
  • 250 gr smântână pentru frișcă
  • 3 lămâi
  • 1 borcan de gem de afine
  • 150 ml apă
  • 2 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

  • Se pregătesc ingredientele.
  • Pentru blat biscuiții se zdrobesc și se amestecă împreună cu untul și cacaua.
  • Se presează bine într-o formă de tarta de 26 cm.
  • Pentru umplutură se storc lămâile, iar sucul obținut se amestecă cu laptele condensat și cu smântână pentru frișcă.
  • Compoziția se va îngroșa repede.
  • Se pune umplutură peste blatul de biscuiți.
  • Pentru topping se amestecă gemul, apa si amidonul alimentar într-o crăticioară și se pun pe foc.
  • Se amestecă până când compoziția se îngroașă.
  • Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se toarnă deasupra desertului.
  • Se dă la rece pentru cel puțin 2 ore, dar preferabil peste noapte.
  • Se ornează cu friscă.