Ce e plat, ușor de făcut și arată delicios? Probabil multe prăjituri, dar acum vorbim despre tarta cu lămâie și gem de afine BIO 100% natural care-ți va satisface mereu pofta de ceva dulce.
Ingrediente
200 gr biscuiți digestivi
100 gr unt topit
1 lingură cacao
1 cutie de lapte condensat de 400 gr
250 gr smântână pentru frișcă
3 lămâi
1 borcan de gem de afine
150 ml apă
2 linguri amidon alimentar
Mod de preparare
Se pregătesc ingredientele.
Pentru blat biscuiții se zdrobesc și se amestecă împreună cu untul și cacaua.
Se presează bine într-o formă de tarta de 26 cm.
Pentru umplutură se storc lămâile, iar sucul obținut se amestecă cu laptele condensat și cu smântână pentru frișcă.
Compoziția se va îngroșa repede.
Se pune umplutură peste blatul de biscuiți.
Pentru topping se amestecă gemul, apa si amidonul alimentar într-o crăticioară și se pun pe foc.
Se amestecă până când compoziția se îngroașă.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se toarnă deasupra desertului.
Se dă la rece pentru cel puțin 2 ore, dar preferabil peste noapte.