Tiramisu cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Tiramisu cu gem de afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 15 min

Descriere

Care e varianta ta preferată de tiramisu? Uită de ea, pentru că rețeta noastră cu gem de afine BIO 100% natural îi va lua locul cu siguranță.

Ingrediente

  • 1 pachet de pișcoturi
  • 250 g mascarpone
  • 500 g frișcă naturală (minim 30%)
  • 75 g zahăr pudra
  • 1 borcan gem de afine cu scorțișoară

Mod de preparare

  • Se pregătesc ingredientele. Frișcă și mascarpone trebuie să fie reci. Într-un vas dreptunghiular se pune o folie alimentară.
  • Într-un bol se pun 2 linguri de gem și 100 de ml de apă, pentru a se înmuia piscoturile. Opțional, se poate folosi suc de afine.
  • Se pune frișcă, mascarpone și zahărul pudra într-un bol și se mixează cam 3-4 minute. Când compoziția devine tare, nu se mai mixează, altfel riscăm să se taie crema.
  • Se ia un pișcot și se înmoaie în sirop, pe o singură parte. Se așează în vasul dreptunghiular. Se continuă până când baza e acoperită.
  • Se ia o treime din crema și se aplică pe pișcoturi. Se pun deasupra trei linguri de gem de afine.
  • Se continuă cu al doilea strat de pișcoturi, crema și gem.
  • Se pune al treilea strat de pișcoturi. Se ornează cu crema și cu gem de afine.
  • Se da la rece pentru cel puțin două ore și se poate consuma.