Care e varianta ta preferată de tiramisu? Uită de ea, pentru că rețeta noastră cu gem de afine BIO 100% natural îi va lua locul cu siguranță.
Ingrediente
1 pachet de pișcoturi
250 g mascarpone
500 g frișcă naturală (minim 30%)
75 g zahăr pudra
1 borcan gem de afine cu scorțișoară
Mod de preparare
Se pregătesc ingredientele. Frișcă și mascarpone trebuie să fie reci. Într-un vas dreptunghiular se pune o folie alimentară.
Într-un bol se pun 2 linguri de gem și 100 de ml de apă, pentru a se înmuia piscoturile. Opțional, se poate folosi suc de afine.
Se pune frișcă, mascarpone și zahărul pudra într-un bol și se mixează cam 3-4 minute. Când compoziția devine tare, nu se mai mixează, altfel riscăm să se taie crema.
Se ia un pișcot și se înmoaie în sirop, pe o singură parte. Se așează în vasul dreptunghiular. Se continuă până când baza e acoperită.
Se ia o treime din crema și se aplică pe pișcoturi. Se pun deasupra trei linguri de gem de afine.
Se continuă cu al doilea strat de pișcoturi, crema și gem.
Se pune al treilea strat de pișcoturi. Se ornează cu crema și cu gem de afine.
Se da la rece pentru cel puțin două ore și se poate consuma.