Dacă ar fi să alegi, care ar fi culoarea ta de tort preferată? Oricare ar fi, noi am făcut un tort delicios cu cele mai importante culori care reies din gemul nostru 100% natural din afine BIO și cremă de unt.
Ingrediente
Pentru blatul de tort
5 ouă
150 gr zahăr
150 gr făină cernută
Pentru crema
1 ou
250 g unt, la temperatura camerei
250 g zahăr
25 – 50 ml lapte
1 linguriță de esență de vanilie
gem de afine
Mod de preparare
Blatul
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade și se pregătesc ingredientele.
Ouăle se pun în bolul mixerului, împreună cu zahărul. Se bat bine aproximativ 10 minute.
Se adaugă făină în trei reprize și se amestecă cu un tel, cu mișcări ușoare de sus în jos, în formă de cerc.
Tava rotundă de 20 cm se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția și se scutură ușor tavă, că să se așeze bine.
Se da tavă la cuptorul preîncălzit și se ține cam 25-30 de minute la 180 de grade.
După ce e gata, se lasă să se răcească. Se acoperă cu folie alimentară și se bagă la frigider 1-2 ore, apoi se poate felia. Se taie de 2 ori.
Crema
Se pun într-o oală zahărul, oul și laptele. Se pune oală pe foc mic și se amestecă continuu până se încălzește și se topește zahărul. Se ia deoparte și se se amestecă până se răcește. Trebuie amestecat continuu.
Se adaugă untul și esență de vanilie și se mixează până când compoziția devine cremoasa.
Se ia deoparte câte o lingură de crema, pentru a aplică pe feliile de tort.
Restul de crema se împarte în 3 și fiecare se amestecă cu niște gem de afine, în cantități diferite. Astfel vom obține 3 nuanțe de crema.
Asamblare
Se pune o lingură de crema pe prima felie de blat de tort, apoi niște gem de afine.
La fel se procedează și cu al doilea strat.
Se pune o nuanță de crema în posh și se decorează tortul, de jur împrejur.