Tort cu gem de afine și cremă de unt

Rețete cu gem de afine

Tort cu gem de afine și cremă de unt
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 35 min

Descriere

Dacă ar fi să alegi, care ar fi culoarea ta de tort preferată? Oricare ar fi, noi am făcut un tort delicios cu cele mai importante culori care reies din gemul nostru 100% natural din afine BIO și cremă de unt.

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort
  • 5 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 150 gr făină cernută
  • Pentru crema
  • 1 ou
  • 250 g unt, la temperatura camerei
  • 250 g zahăr
  • 25 – 50 ml lapte
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • gem de afine

Mod de preparare

Blatul
  • Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade și se pregătesc ingredientele.
  • Ouăle se pun în bolul mixerului, împreună cu zahărul. Se bat bine aproximativ 10 minute.
  • Se adaugă făină în trei reprize și se amestecă cu un tel, cu mișcări ușoare de sus în jos, în formă de cerc.
  • Tava rotundă de 20 cm se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția și se scutură ușor tavă, că să se așeze bine.
  • Se da tavă la cuptorul preîncălzit și se ține cam 25-30 de minute la 180 de grade.
  • După ce e gata, se lasă să se răcească. Se acoperă cu folie alimentară și se bagă la frigider 1-2 ore, apoi se poate felia. Se taie de 2 ori.
Crema
  • Se pun într-o oală zahărul, oul și laptele. Se pune oală pe foc mic și se amestecă continuu până se încălzește și se topește zahărul. Se ia deoparte și se se amestecă până se răcește. Trebuie amestecat continuu.
  • Se adaugă untul și esență de vanilie și se mixează până când compoziția devine cremoasa.
  • Se ia deoparte câte o lingură de crema, pentru a aplică pe feliile de tort.
  • Restul de crema se împarte în 3 și fiecare se amestecă cu niște gem de afine, în cantități diferite. Astfel vom obține 3 nuanțe de crema.
Asamblare
  • Se pune o lingură de crema pe prima felie de blat de tort, apoi niște gem de afine.
  • La fel se procedează și cu al doilea strat.
  • Se pune o nuanță de crema în posh și se decorează tortul, de jur împrejur.
  • Se alternează culorile.
  • Se ornează și deasupra.
  • Se ține la rece, apoi se feliază și se servește.