Tort Raffaelo cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Tort Raffaelo cu gem de afine
  • Icon portii Porții 10
  • Grad dificultate Complexitate 3
  • Durata gatire Pregătire 1 h 20 min

Descriere

Se zice că e mai bine să fii frumos la interior, decât la exterior, dar dacă e vorba despre tortul Raffaelo cu gem de afine BIO, frumusețea e peste tot. Mai are rost să spunem că e chiar mai delicios decât arată? Convinge-te singur!

Ingrediente

  • 180 g unt (82% grăsime)
  • un praf sare
  • 200 g zahăr
  • 4 albușuri
  • 300 g făină de grâu
  • 180 ml lapte
  • lămâie
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 400 g ciocolată albă
  • 300 ml smântână lichidă
  • 100 g brânză ricotta
  • 120 g nuca de cocos
  • 400 gr gem afine
  • 400 gr smântână grasă (32%)
  • 60 g zahăr pudră
  • Bomboane Raffaello

Mod de preparare

  • Untul moale și un praf de sare se mixează spumă până adevine cremos. Se încorporează zahărul și puțină coajă de lămâie, mixând la viteză mare.
  • Albușurile se bat puțin înainte, apoi se adaugă treptat peste compoziția de unt, amestecând la viteză medie.
  • Aluatul trebuie să iasă cremos și fin. Se incorporeazaa făina cernută cu praful de copt, alternand cu laptele. Se încheie cu făină.
  • Compoziția fină și omogenă se toarnă în forma de copt prevăzută cu hârtie și se coace la 170 grade C, timp de 50-60 minute, în funcție de cuptor.
  • Smântana lichidă se înfierbântă, apoi se adaugă ciocolata albă tăiată bucăți. Se amestecă până se obține o crema fină și omogenă.
  • Se pune la rece minim 3 ore.
  • Se scoate apoi și se spumează cu ajutorul unui mixer. Se adaugă brânza ricotta și nuca de cocos.
  • Blatul de tort se taie în trei straturi egale. Tortul se montează în aceeași formă de copt, folosind o hârtie.
  • Se așază primul blat, se pune 1/3 din crema de cocos, se pune gem de afine pe toată suprafața, apoi se continuă cu celelalte blaturi și restul de cremă.
  • Tortul astfel obținut se pune la rece în frigider până a doua zi.
  • A doua zi se îmbracă în frișcă, se decorează după gust.
  • Este un tort excepțional de bun, iar combinația de nuca de cocos și gem de afine una reușită.
  • Fiind un tort dens, cu blat cu unt, se servește la temperatura camerei.