Tort Red Velvet cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Tort Red Velvet cu gem de afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 40 min

Descriere

Tortuleț de catifea, cand mănânci tot ai mai vrea. Acesta ar fi o scurtă descriere a tortului red velvet cu gem de afine BIO 100% natural, pentru că e foarte greu să te desparți de el odată ce ai început să îl savurezi.

Ingrediente

  • Blat
  • 120 gr unt
  • 200 gr zahăr tos
  • 2 ouă
  • 250 gr făină de grâu
  • 2 lg cacao
  • Colorant roșu
  • 200 gr lapte bătut
  • 1 plic praf copt (10 gr)
  • Sare
  • 1 lg oțet alimentar
  • Crema:
  • 700 gr cremă de brânză
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahăr pudra
  • 1 lg lapte
  • În plus:
  • 400 gr gem de afine

Mod de preparare

  • Untul moale și un praf de sare se spumează până devine cremos. Se adaugă zahărul și se mixează în continuare. Se încorporează cele două ouă, apoi se adaugă oțetul și colorantul.
  • Într-un vas se amestecă făina, cacaua, praful de copt. Se adaugă jumătate peste compoziția de ouă, se omogenizează, apoi jumătate din laptele bătut. Urmează restul de făină, la final restul de lapte bătut.
  • Compoziția se împarte în mod egal și se toarnă în două forme de copt de 18 cm.
  • Blaturile se coc la 170 grade C, coacere sus-jos, cu ventilație, timp de 40- 45 minute. Se face proba cu scobitoarea și dacă iese curata, se poate opri coacerea.
  • Se scot din cuptor, se lasă 10 minute la temperat, apoi se scot și se pun pe un grătar de bucătărie ca să se răcească bine.
  • Crema de tort se pregătește astfel: Într-un vas, se spumează untul și crema de brânză cu zahărul pudră până devine pufoasă și cremoasa. La final se adaugă o lingură de lapte.
  • Blaturile se taie în câte două straturi egale. Fiecare strat se umple cu crema de brânză, gem de afine.
  • Tortul astfel montat se îmbracă în restul de cremă și se pune la frigider. Se garnisește cu gem de afine.