Ai găsit cadoul pe care știi că și-l dorește de ceva timp și ești acoperit de Valentine’s Day. Dar cât de mult crezi că s-ar bucura să guste un tort făcut de tine? Exact, asta surpriză adevărată!
Ingrediente
1 ou
90 g zahăr
50 g miere
50 g unt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
un vârf de cuțit de sare
250 g de făină
125 g mascarpone
250 g frișcă naturală de minim 30%
50 g zahăr pudra
gem de afine
Mod de preparare
Forma de inimă Într-o crăticioara, oul și zahărul se amestecă și se adaugă mierea.
Se pune pe foc, până se topește zahărul. Nu se fierbe.
Se ia de pe foc, se adaugă untul și se amestecă, până când acesta se topește.
Se adaugă sarea și bicarbonatul. Se lasă la răcit, apoi se adaugă făină, puțin câte puțin.
Când a devenit o compoziție omogenă, se scoate pe masă de lucru cu restul de făină și se frământă un aluat omogen.
Se acoperă cu folie alimentară și se da la frigider pentru 30.
Se scoate aluatul de la rece și se împarte în 3 bucăți de mărime egală.
Se întinde pe foaia de copt, se decupează cu formă de inimă și se înțeapă cu o furculița din loc în loc.
Se pun formele în tavă de copt și se coc 8-10 minute la 180 de grade sau până când încep să se rumeneasca.
Se scot din cuptor și se lasă să se răcească. Crema Mascarpone și frișca trebuie să fie reci.
Se pun în recipientul mixerului impreună cu zahărul pudra și se bat, până când e destul de tare, având grijă să nu fie mixate prea mult și să se taie.
Când e tare crema, se oprește robotul. Se pune gem de afine, câte o lingură și se amestecă cu ajutorul unei spatule.
Se adaugă gem de afine până când se obține nuanță dorită.
Opțional, crema se poate împărți în mai multe boluri, pentru nuanțe diferite.
Formă de inima poate fi lăsată că atare sau poate fi decupată la mijloc, cu ajutorul unui cutit ascutit.
Se ornează cu ajutorul unui posh și se decorează. Poftă bună!