Turtă dulce cu glazură din gem de afine

Rețete cu gem de afine

Turtă dulce cu glazură din gem de afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 40 min

Descriere

Ai pregătit meniul de sărbători, dar încă te gândești la dulciurile pe care să le pui pe masa de Crăciun? Uite o idee care se potrivește perfect. Ce zici de turtă dulce cu glazură în care pui gem de afine BIO? Exact, știi că e fix ce lipsește de pe masa festivă pe care o așteptăm cu toții.

Ingrediente

  • Pentru turta dulce
  • 400 gr făină
  • 50 gr unt,la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • 100 gr miere de albine
  • 175 g zahăr
  • 1 linguriță de ghimbir, proaspăt ras
  • 1/2 linguriță de ghimbir pudra
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță sare
  • Pentru glazură
  • 1 albuș de ou, la temperatura camerei
  • 200 gr zahăr pudra
  • 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors
  • gem de afine cu ghimbir

Mod de preparare

  • Într-un bol se amestecă făina,bicarbonatul de sodiu,sarea și condimentele
  • În alt bol se amestecă untul cu zahărul, se adaugă mierea și mai apoi ouăle.
  • Se frământă un aluat de consistentă elastic și se da la frigider pentru o ora.
  • Se scoate din frigider și se întinde o foaie,pe masă de lucru pe care s-a presărat făină.
  • Se decupează cu formele de biscuiți și se coc în cuptorul preîncălzit 8-10 minute, depinde cât de groasă a fost foaia.
  • Se lasă să se răcească.
  • Pentru glazură, se bate albusul și când face spumă se adaugă putin câte puțin zahărul pudra.
  • Se mixează la viteză mică și se adaugă 170 g de zahăr pudra, iar dacă mai e nevoie, se adaugă și restul.
  • Glazura se împarte în 3 boluri.
  • Unul va rămâne așa cum este și în celelalte două se adaugă gem de afine, dar nu în cantități egale, pentru a obține nuanțe diferite.
  • Se pune fiecare nuanță într-un poș și se folosește dui cu vârf subțire.
  • Se ornează turtă dulce și se vor lasă peste noapte descoperite că să se usuce glazură.