Știai că brioșele și-au menținut eroic popularitatea de-a lungul timpului și sunt în continuare la mare căutare? Le ajutăm si noi să se mențină în top cu rețeta noastră în care folosim afine BIO deshidratate MerryBerry.
Ingrediente
50 g unt topit
150 g zahăr
240 g făină
50 g cacao
220 ml lapte
1 ou
1 linguriță extract de vanilie sau esență
0.25 linguriță sare
75 g ciocolată amăruie
1.5 lingurițe praf de copt
75 g afine deshidratate
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180 C.
Într-un bol se amestecă untul topit cu laptele, esența de vanilie și oul.
În alt bol amestecăm bine făina cu zahărul, sarea, praful de copt și cacaoa, după care adaugăm amestecul umed peste și mixăm cu un mixer timp de 2 minute.
La final se adaugă afinele deshidratate și ciocolata în compoziție și se amestecă încet cu o spatulă.
Se toarnă în formele de brioșe și se vor coace la cuptor la 180 grade C pentru 18-20 minute.