Dacă ai ști cât de delicios e foietajul cu camembert și afine BIO deshidratate, atunci ai găsi imediat gustarea de care ți-e poftă când zici “aș mânca ceva bun”.
Ingrediente
400g aluat foietaj
1 bucată comembert
70g afine deshidratate
35g zahăr
coaja și sucul de la o jumătate de lămâie
1 linguriță amidon
50ml apă
1 ou
Mod de preparare
Începem prin a face umplutura de afine.
Într-o cratiță se pun la foc mediu afinele deshidratate, zahărul, coaja și sucul de lămâie, amidonul și apa și se amestecă din când în când până compoziția se îngroașă.
Tăiem camembertul pe rotund în 2 jumătăți, după care pe fiecare jumătate punem compoziția de afine și învelim cu aluatul de foietaj de jur împrejur.
Se crestează puțin aluatul în mijloc, după care se unge cu ou, se presară semințe susan și se dă la cuptor la 180C pentur 20 minute.