Galette cu afine deshidratate

Rețete cu afine deshidratate

Galette cu afine deshidratate
  • Icon portii Porții 6
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 35 min

Descriere

Ce știi despre galette? Ai auzit câte ceva, dar îți spunem noi mai multe despre rețeta noastră cu afine BIO deshidratate. E un desert franțuzesc delicios în care fructele sunt înconjurate de aluat crocant și pe care îl poți servi dimineața lângă o ceașcă de ceai, la prânz după masă, sau seara când ți-e poftă de ceva dulce.

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 200g faină
  • 80g unt 80% grăsime
  • 0.5 linguriță sare
  • 10-30 ml apă
  • Ingrediente umplutură cremă:
  • 150g cremă de brânză
  • 25g zahăr pudră
  • 0.5 linguriță extract sau esență de vanilie
  • Ingrediente umplutură afine:
  • 150g afine deshidratate
  • 50g zahăr
  • coaja și sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 linguriță amidon
  • 50ml apă

Mod de preparare

  • Pentru aluat se amestecă făina și sarea cu untul, până devine o compoziție sfărâmicioasă, după care se adaugă apă rece puțin câte puțin până se formează un aluat omogen.
  • Aluatul se formează într-un disc și se dă la frigider 30 minute.
  • Între timp se pregătește crema de branza, amestecând zahărul pudra cu crema de brânză și esența de vanilie, până avem o cremă fină.
  • Într-o cratiță se pun la foc mediu toate ingredientele pentru umplutura de afine și se amestecă din când în când, până devine o consistență de dulceață.
  • La final se întinde aluatul în formă rotundă de 5 mm grosime, după care punem în mijloc crema de brânză, urmată de compoziția de afine, iar excesul de 2-3 cm de aluat se întoarce peste umplutură.
  • Se unge marginea aluatului cu ou și se presară cu zahar brun.
  • Se coace la cuptor la 190C pentru 40-45 minute.