Știi de ce se dă pudra de afine BIO ca pâinea caldă? Pentru că e parte din ea. Încearcă și tu rețeta noastră specială de pâine cu pudră de afine!
Ingrediente
475 g făină
25 g pudră de afine
350 ml apă
10 g drojdie uscată
2 lingurițe sare
Mod de preparare
Într-un vas amestecăm făina cu drojdia, pudra de afine și sarea, iar la final se adaugă apa și se amestecă (frământă) foarte bine pentru 5-10 minute.
Aluatul se lasă la dospit 2 ore, după care se scoate din vas și se face forma la pâine cu grijă pentru a nu scoate aerul din ea.
Se pune pâinea într-un baneton tapetat cu făina și se lasă la dospit încă 45-60 minute.
Înainte de coacere se crestează pâinea longitudinal, cu ajutorul unei lame sau un cuțit foarte ascuțit.
Se preîncălzește cuptorul cu piatra de pizza în intorior pentru 1 oră, după care se bagă un vas cu apă fierbinte și se coace pâinea 20 minute, urmând să scoatem vasul și să mai coacem pentru încă 20 minute sau până devine coaja maronie/aurie.