Panna Cotta cu pudră de afine

Rețete cu pudră de afine

Panna Cotta cu pudră de afine
  • Icon portii Porții 4
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Am gustat multe rețete de panna cotta și toate ne-au plăcut. Dar cel mai mult ne-a plăcut când am pus și pudra noastră de afine BIO. Acum ți-e poftă, știm, așa că te sfătuim să te apuci de treabă rapid și să te bucuri de un desert minunat.

Ingrediente

  • 500 ml smântână lichidă 30% grăsime
  • 100 ml apă rece
  • 7 g gelatină
  • 0.5 păstaie de vanilie sau 1 linguriță extract de vanilie
  • 50 g zahăr
  • 1 linguri pudră de afine

Mod de preparare

  • Se pune gelatina în apă rece și se lasă 10 minute până se umflă.
  • Între timp se pune, într-o cratiță smântâna lichidă, zahărul, pudră de afine și păstaia de vanilie la foc mediu până aproape dă în fierbere.
  • După ce aproape a ajuns la punctul de fierbre se ia de pe foc și se adaugă gelatina și se amestecă bine până se dizolvă de tot în compoziție.
  • La final se aleg recipientele în care turnăm compoziția dată printr-o sită fină.
  • Se lasă minim 4 ore la frigider până se întarește de tot. După ce s-a întărit se servește cu gem de afine.