Black Friday MerryBerry

Pavlova cu pudră de afine

Rețete cu pudră de afine

Pavlova cu pudră de afine
  • Icon portii Porții 4
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 10 min

Descriere

Ușoară, crocantă și mereu o idee bună când ai poftă de ceva dulce. Ai ghicit, e vorba despre pavlova cu pudră de afine BIO, care se face rapid și te bucură la fiecare îmbucătură.

Ingrediente

  • Ingrediente bezea:
  • -3 albușuri
  • -150g zahăr granulat
  • -1.5 lingurițe amidon
  • -1 lingură oțet alb
  • -1 lingură extract de vanilie (sau esență)
  • -1 praf de sare
  • Ingredient cremă:
  • -150g frișcă din smântână
  • -25g zahăr pudră
  • -0.5 linguriță extract de vanilie sau esență

Mod de preparare

  • Pentru pavlova, se bat albușurile cu un vârf de sare până devin ușor pufoase, după care se adaugă zahărul treptat până avem o spumă stabilă și lucioasă (zahărul trebuie să fie dizolvat de tot).
  • La final se adaugă amidonul, oțetul, extractul de vanilie și se amestecă bine pentru 1 minut.
  • Se formează 4 mini bezele în tavă și se coc 50 minute la 120 grade celsius și se lasă să se răcească complet în cuptor pentur minim 2 ore.
  • Pentru cremă, întru-un bol se amestecă frișca cu zahărul și esența de vanilie până devine pufoasă
  • Peste servirea pavlovei, se pune frișcă deasupra împreună cu afine proaspete.