Ușoară, crocantă și mereu o idee bună când ai poftă de ceva dulce. Ai ghicit, e vorba despre pavlova cu pudră de afine BIO, care se face rapid și te bucură la fiecare îmbucătură.
Ingrediente
Ingrediente bezea:
-3 albușuri
-150g zahăr granulat
-1.5 lingurițe amidon
-1 lingură oțet alb
-1 lingură extract de vanilie (sau esență)
-1 praf de sare
Ingredient cremă:
-150g frișcă din smântână
-25g zahăr pudră
-0.5 linguriță extract de vanilie sau esență
Mod de preparare
Pentru pavlova, se bat albușurile cu un vârf de sare până devin ușor pufoase, după care se adaugă zahărul treptat până avem o spumă stabilă și lucioasă (zahărul trebuie să fie dizolvat de tot).
La final se adaugă amidonul, oțetul, extractul de vanilie și se amestecă bine pentru 1 minut.
Se formează 4 mini bezele în tavă și se coc 50 minute la 120 grade celsius și se lasă să se răcească complet în cuptor pentur minim 2 ore.
Pentru cremă, întru-un bol se amestecă frișca cu zahărul și esența de vanilie până devine pufoasă
Peste servirea pavlovei, se pune frișcă deasupra împreună cu afine proaspete.